Te HUUR Vakantiehuisje "Sluishuisje" op 350 meter van Zee

 

 

Dit Knusse en Comfortabele Vrijstaande "SLUISHUISJE" - Gastenverblijf voor 2-3 personen - staat in een royale Boomgaard-tuin, gelegen aan het water en op een rustig plekje in de metropoolregio Amsterdam, op slechts 2 km loopafstand van het Strand, Duin en Bos.

Het SLUISHUISJE ligt aan de monding van het Noordzeekanaal in IJmuiden - op krap 350 meter van de zee - en heeft Uniek Uitzicht op de grootste Zeesluis ter wereld (in wording) "The Port of Amsterdam" en op een reepje zeewater. 
Het SLUISHUISJE is nabij
: Europa's breedste Stranden en schone Noordzee; de prachtige natuurlijke Zeereep (Kustverdediging), Duinen en Bossen van het Nationaal Park Zuid Kennemerland (tussen Zandvoort en IJmuiden); het echte Hollandse landschap van polders en slootjes in Spaarnwoude en de pracht en praal van eeuwenoude Buitenplaatsen en Kastelen. 
En dat allemaal in een straal van 6 km rond
’t SLUISHUISJE; dat kan alleen maar in IJMUIDEN, ofwel 'AMSTERDAM BEACH'. ‘t SLUISHUISJE beschikt over een PRIVÉ TOEGANG plus TERRASJE (met ochtendzon), een GRATIS PARKEERPLAATS op eigen terrein en een grote PRIVÉTUIN met BOOMGAARD, diverse TUINZITJES en een FAMILIE HANGMAT tussen de Fruitbomen! Het vrijstaande en comfortabele 2-3 persoons SLUISHUISJE staat
in onze - voor stadse en Hollandse begrippen - zéér royale voortuin van zo'n 30 meter diep en 16 meter breed, met een oude laagstam boomgaard EN 'n recent ontdekte ondergrondse BUNKER uit de Tweede Wereldoorlog.‘t SLUISHUISJE bestaat uit een open - begane grond - ruimte ofwel 'LOFT' van ruim 32 m2 met een dak-nok-hoogte van zo’n 4,5 meter en acht ramen rondom drie wanden. Door de natuurlijke lichtinval en de hoogte voelt het nog ruimtelijker! De 'LOFT' is comfortabel ingericht
met een knipoog naar de jaren 1920 - toen ons huis gebouwd werd voor de hoofd-sluisopzichter (zoals de vintage emaille lampen, enorm hoge ensuite deuren als bed-hoofdeind en de peddels van opa) - maar wel met alle comfort en (veiligheids)eisen van nu!Zoals:
Vloerverwarming, snelle WiFi, TV via Internet, Rook- en Koolmonoxide melderS en BLUSAPPARAAT. Daarnaast een volledig ingerichte Kitchenette en een royale moderne Badkamer ensuite. 

Lekker rozig van de Gezonde Zeelucht slaap je in een Kingsize BOXSPRINGBED (2-pers.) tussen kraakhelder wit, maar zacht beddengoed in de slaaphoek met dak-nok-hoog plafond. De eventuele derde gast slaapt op een comfortabel 1-persoonsvouwbed (195 x 80cm) van goede kwaliteit.

 
De PANTRY / KITCHENETTE is voorzien van: koelkast, waterkoker, combi magnetron-oven, koffiezetapparaat, espresso-koffie-percolator, toaster en citruspers. In de groene vintage emaille blikken vind je de GRATIS koffie, thee en (riet)suiker. In het vintage spiegelkastje staan glazen plus servies en bestek voor 3 personen. Op het dienblaadje een zeezout- en pepermolen. In de kastjes o.a. een afwasteiltje, uitdruiprek, handbezempje en stoffer en blik, Swiffer, keukendoeken, theelichtjes, zaklantaarn en drie vuilnisemmertjes (i.v.m. afvalscheiding).Tussen de twee grote ramen - met tuin- en kanaalzicht - staat de grote eettafel met twee stoelen en een kruk. De tafel kan aan beide kanten in- of uigeklapt worden. 

 
De RUIME MODERNE BADKAMER (3,65 x 2 meter) is voorzien van heerlijk warme Vloerverwarming, een Designradiator (voor luxe voorverwarmde handdoeken), zwevend toilet, inloopdouche met thermostaatkraan en handdouche. In het badkamermeubel (met veel extra bergruimte), vindt u fijne kleine en grote handdoeken, badmatjes, een haardroger en zeep. Verder: een droogrek, strijkplank, verbandtrommel, wasmand en meer... 

Het Sluishuisje is "ROLSTOEL-VRIENDELIJK" en geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Naast de Extra Brede Voordeur Met Laag Drempeltje (1,5 cm), voorzien van een drempelhulp, is de badkamer voorzien van een 'INRIJ' DOUCHE met Stabiel Douchestoeltje en Handgrepen, een extra spiegel op rolstoelhoogte plus handgrepen bij het zwevend toilet. Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van uw Hulphond.De twee extra hoge kasten (met hang- en legdeel) bieden voldoende bergruimte. Hier vind je ook extra kussens en 'dekens'. Ertussen een Laptop-bureautje, plus een plank vol boeken, spelletjes en puzzels.

Geniet vanuit je luie Schommelstoel of hangende 'Egg-chair' van voorbijvarende zeiljachten, historische driemasters, roeiende zeekadetten, loodsboten, gigantische cruiseschepen en alles wat verder maar drijven kan - op weg naar - of komend uit - de zeesluizen.Drone View van IJmuidens Noordzeekust, met v.r.n.l. en van boven naar onder: Strand Noordpier, Forteiland (midden), Middensluis, Zuidersluis, Sluishuisje (cirkel), Kop van de Haven, WaterTaxi, Reddingsboot, Ferry naar Newcastle (Schotland GB), Vissers- en Haringhaven, 't Kleine Strand, Seaport Marina (jachthaven), Strand Zuidpier en Strand IJmuiderslag (beide ook wel Kennemerstrand genoemd, Kennemermeer, Duinen en Bossen Nationaal Park Zuid Kennemerland.Haven- en Badplaats IJmuiden - met haar slogan - 'Rauw aan Zee’ is in elk jaargetij een belevenis, óók - of juist - als het stormt! Heerlijk uitwaaien op de pieren of op één van de VIER nabij gelegen STRANDEN (zie Drone-foto). Overigens DE hot-spot voor GOLF-, WIND- en KITESURFERS, VLIEGERAARS, FLYBOARDERS en BLOKARTERS! Dit zijn de breedste stranden van Europa - ruim 300 meter - en met al die avontuurlijke wind-water-strand sporters is er altijd iets spannends te zien. Desondanks is er op de stranden en bij de Strandpaviljoens - zelfs op de mooiste zomerdagen - ruimte genoeg! Gezellig, maar niet 'overlopen' zoals op Zandvoort of Scheveningen!

Daarnaast is de omgeving - ’t jaar rond - uitnodigend voor natuurliefhebbers, vogelaars, wandelaars en fietsers.
 
Voor Stads vertier en/of ’n dagje Cultuur snuiven, ben je binnen een half uur in Hollands oudste steden, zoals Alkmaar (Kaasstad) en Haarlem (o.a. Beste Winkelstad van Nederland) of in Amsterdam (met z’n Grachtengordel en vele Cultuurtempels). Kortom, h
et SLUISHUISJE is zéér centraal gelegen. In slechts 15 - 25 minuten ben je in hartje Haarlem of Amsterdam!  
Zowel vanuit de tuin als uit ‘t SLUISHUISJE heb je een uniek Uitzicht op de grootste Zeesluis ter wereld (in aanbouw) en kijk je pal op de oudste; de Zuidersluis![Foto boven: Een Driemaster-zeilschip vaart de openstaande Zuidersluis binnen, om geschut te worden tot zeewater niveau. Foto onder: Kanaalzicht vanaf het Appelboom-terras, direct voor 't Sluishuisje]


 
Foto boven: Het Noordzeekanaal gezien naar het zuiden (en het SLUISHUISJE), gezien vanaf het Middensluis-eiland. Foto onder: Noordzeekanaal gezien naar het noorden, vooraan een historisch zeilschip en enkele kleinere scheepjes, komend of gaand naar de Zuidersluis. Op de achtergrond een enorm zwartwit vrachtschip op weg naar de haven van Amsterdam, via de Noordersluis.‘t SLUISHUISJE is óók plaatselijk zéér centraal gelegen. Vanaf het Sluishuisje is het zo'n DRIE tot TIEN minuten lopen naar diverse WINKELS, café-bars, theater, goede (vis)RESTAURANTS en terrasjes. Op ’n afstand van 250 tot 750 meter vind je meer dan TIEN RESTAURANTS plus meerdere hippe en/of ouderwetse Koffietentjes, Snackbars en gezellige Terrassen met Zee- of Havenzicht! 

Met de fiets, auto of bus (in 14 min.) ben je zo op het breedste strand, waar je óók kunt lunchen of dineren in de Strandpaviljoens of op hun VERWARMDE TERRASSEN; heerlijk zeebriesje plus prachtige zonsondergang erbij en soms zelfs een kampvuur en livemuziek... Beter kan 't toch bijna niet?! 

Het Sluishuisje ligt dan ook op 'n unieke locatie in Oud-IJmuiden, tussen de stoere havens, het boeiende Sluizencomplex, het Noordzeekanaal en aan een mooie Erfgoedwandeling.“Ervaar IJmuiden Rauw aan Zee” is haar slogan! Eet een vers gevangen visje en GENIET - op slechts 8 minuutjes lopen - van de onbelemmerde en adembenemend mooie
Noordzee Zonsondergangen! Want onze straat eindigt na 400 meter op het Sluisplein, bij de WaterTaxi, Rondvaart- en Reddingsboot, de Ferry naar Newcastle (GB) en de 'Kop van de Haven' (met gelijknamig restaurant), waarvandaan je onbeperkt - over de havenmond - uitkijkt naar de vuurtoren, het Forteiland (foto onder) en de Noordzee waar altijd wel weer een schip aan de horizon verdwijnt of verschijnt!
HET SLUISHUISJE ligt nabij VIER STRANDEN met volop ruimte om te luieren, uit te waaien, een hapje of drankje EN voor uitdagende, avontuurlijke wind- en watersporten. Doen is stoer, maar kijken is minstens zo leuk!Op 2 km vanaf ‘t Sluishuisje (incl. de WaterTaxi): 'Strand NOORDPIER' met 3 strandpaviljoens om te loungen en véél ruimte voor GOLF-, WIND- en KITESURFEN (materiaal te huur, óók lessen).
Op ca. 3.4 km het 'Kleine Strand' met ondiep water, aan het Pierewaaierspad (met snack-kraam) waar soms ook zeehonden liggen te zonnen.
Op 3.6 km 'Strand IJMUIDEN aan ZEE' alias 'Kennemerstrand' - het breedste en mooiste van de Noorzeekust - met boulevard, trampoline-centrum en 5 strandpaviljoens. 't Brede strand hier is vooral populair bij WIND- en KITESURFERS, VLIEGERAARS en FLYBOARDERS.Op 3.9 km 'Strand IJMUIDERSLAG' met 2 strandpaviljoens en een wind- en watersport-centrum (óók materiaal te huur en workshops)! Hier vind je óók het rustigste strand, met alleen het geluid van de branding en 'n verdwaalde meeuw. Daarnaast veel ruimte geschikt voor BLOKARTEN en KITEBUGGYING.

Op slechts 2.5 km van het Sluishuisje ligt ingang 'HEERENDUINEN' van het enorme en afwisselende wonderschone Duin en Bosgebied NATIONAAL PARK ZUID-KENNEMERLAND (NP), gelegen tussen IJmuiden en Zandvoort. Hier vind je o.a. het begin van het schitterend aangelegde veilige FIETSPAD, dat je door het gehele NP voert. Via de aansluitende 'KENNEMERDUINEN' kan je zelfs naar Bloemendaal aan Zee of Zandvoort lopen of fietsen. Terug kan met de bus, via het strand (zo'n 11 km) of via een andere fietsroute.
 


Vanaf het strand lopen het duin, duingrasland, binnenduinbos en landgoederen in elkaar over. Er is een enorme verscheidenheid aan planten (zoals orchideeën) en dieren (konijn, fazant, hermelijn, marter en vos). Grazende Shetlandpony's, Schotse hooglanders, Konikpaarden, Reeën, Damherten en de Wisent (Europese bison) houden het duin open EN lopen vrij rond!Een - Must Do - korte, maar speciale wandelroute, leidt je naar de top van het hoogste duin met prachtige vergezichten, zuidwaarts via de kustlijn tot aan Zandvoort; oostelijk de duinen van het 'Nationaal Park'; westelijk de Noordzee en 't Kennemermeer; noordwaarts de 2.5 km lange BUNKER ROUTE (met een aantal indrukwekkende geschutsbunkers, onderdeel van de Atlantik Wall uit de Tweede Wereldoorlog), uitgerust met borden en QR-codes. De route eindigt bij het Bunker Museum, uiteraard in een bunker (helaas beperkte openingstijden, zie www.bunkermuseum.nl ) Verscheidene andere bunkers zijn te zien op het Forteiland EN 'n recent ontdekte ondergrondse BUNKER in onze tuin. De Duitse Havencommandant had zijn hoofdkwartier in het grote herenhuis van onze buren! 
Ben je geïnteresseerd in meer restanten uit de Tweede Wereldoorlog? Dan vind je deze bij NP-ingang 'MIDDEN-HERENDUIN' (op 3.5 km van het Sluishuisje). Met aan de bosrand 'n anti-tankmuur met tankgracht, waar nu 's winters IJsvogels te zien zijn en de bunkers bezet zijn door vleermuizen. 

Op ca. 6 km van het Sluishuisje ligt 't uitgestrekte veenweidegebied en recreatieschap SPAARNWOUDE, ingeklemd tussen Amsterdam, Haarlem en Velsen (waartoe IJmuiden behoort). Dit is 't echte Hollandse landschap van polders en slootjes. Uitnodigend voor vogelaars, wandelaars en fietsers, maar ook om te Skeeleren of Steppen. Heb je die niet mee? Ze zijn te Huur bij buitensportlocatie 'De Watergeus' vlakbij de Indoor SKI-HAL, gratis Outdoor KLIMMUUR (wel zelf je uitrusting meenemen) en de grootste GOLFBAAN van Europa. 

'De WATERGEUS' is een leuke plek - met kleine snack kiosk aan het water - waar je vanaf april t/m september ook via 'Step & Ko' voor mountainbikes, kano's, waterfietsen en SUP-boards terecht kunt.

FIETSEN of E-bikes zijn óók TE HUUR in IJmuiden dorp bij 'Bike Guru' (op 1,4 km van het Sluishuisje) www.bikeguru.nl Gesloten op zondag en maandag! 
Dutch­Pedelec­Tours verhuurt alleen E-bikes, (op 650m van het Sluishuisje
www.dutchpedelectours.comEen - 'MUST DO' - is de superleuke belevenis - de elektrische LOOPFIETS (ook Lopifit genoemd), te huur bij 'Kennemer LoopFiets' (op 1,4km van het Sluishuisje). De LoopFiets lijkt op een brede step, maar je loopt rechtop over een lopende band, die de fiets aandrijft tot een snelheid van 10 tot 25 km per uur. Bekijk het promo-filmpje op Lopifit.nl/ervaringenOPENBAAR VERVOER: IJmuiden telt 7 buslijnen (Connexxion, zie kaartje); Bushalte om de hoek, slechts 2 minuten lopen MET goede verbindingen 4 tot 6x per uur naar Haarlem en Amsterdam (vanaf het Sluishuisje loopt u binnen het uur in hartje Mokem). De reistijd met openbaar vervoer, van luchthaven Schiphol naar ‘t Sluishuisje, is exact één uur!
NS station Driehuis ligt op 4.2 km (met gratis parkeren), verbinding 2x per uur naar Amsterdam Centraal (31 min.), via Haarlem (12 min.). Snelweg A22 op 7 minuten. IJmuiden is zowel een wandel- als fietsroute Knooppunt en telt maar liefst 5 Musea!Wij wonen op hetzelfde grote perceel van 900 m2, met alle ruimte voor jou en ons. We ontvangen je persoonlijk, maken dan even kennis en leiden je rond. Heb je u vragen, we maken je graag uitgebreid of kort wegwijs; afhankelijk van wat jij prettig vindt.
 

Een uitgebreide INFORMATIE-map met tips (restaurants, winkels, mooie wandel- of fietsroutes), bezienswaardigheden en sportieve activiteiten, ligt voor je klaar. Evenals een stapel boeken en Info folders over de prachtige en afwisselende nabije omgeving.
Mist u iets of is er 'n probleem? Aarzel niet om het ons z.s.m. te vragen of kenbaar te maken! Wij spreken: Nederlands, English, Français, Deutsch


Onze 'G R O E N E'  H U I S R E G E L T J E S:

 

Wij houden ws. net als jij, niet zo van regels. Daarom dus zo min mogelijk! De Cottage inrichting heeft – niet zomaar – groene accenten. Wij trachten óók zo 'groen' mogelijk om te gaan met het milieu.
In IJmuiden scheiden we ons afval; het zou fijn zijn als jij dit ook wilt doen?!

Overige regeltjes; Niet binnen roken (Geen huisdieren, Geen feesten).
 EXTRAATJES:

* Als gebaar van gastvrijheid - na je (lange) reis - vind je, naast de gratis koffie, thee, suiker en verse melk, nog een WELKOMSTDRANKJE, zoals 'n Hollands biertje of flesje 'Wereld' wijn en vruchtensap plus wat stukjes Noord-Hollandse kaas en iets van regionale zoetigheid.* Op verzoek - vooraf - zijn TWEE 1-persoonsdekbedden mogelijk i.p.v. het 2-persoons dekbed;
* Bij aankomst is het bed gedekt met stevige kussens. Heeft u liever 'n zachter kussen, dan kunt u deze zelf omwisselen of als extra gebruiken!
* Naast de kleine en grote handdoeken, is er voor elke gast een zacht, dik Egyptisch katoenen Badlaken;
* In het badkamer mandje met 'noodartikelen': shampoo, tandenstokers, wattenschijfjes, zakdoeken, maandverband, een tube hypo-allergene crème (voor alle doeleinden), tandenborstel en tandpasta;
* Bij droog weer kunt u in de boomgaard ontspannen in de heerlijke Familie HANGMAT;
* Voor onze jongere gasten - is er een doos met speelgoed - (zoals houten blokken en / of spoorwegrails, Duplo, Lego, puzzels, boekjes, een klein houten stepje, bal, kinder-strandschep, emmertje enz.);
* Speelt u ook graag een spelletje? Dan kunt u buiten, uw hart ophalen met het originele Franse 'Jeux de Boulles' en / of een vintage Engels 'Croquet spel' ;* In de Sluishuisje vindt u, naast boeken en tijdschriften, enkele bordspellen en puzzels (vraag gerust om méér);
* U heeft privétoegang tot het grootste deel van onze voortuin met boomgaard, achter de natuurlijke windwal (25 meter diep en ca. 16 meter breed) met terras, stoere picknicktafel, bankje (met kanaalzicht), ligbedden met kussens en véél privacy;
* FRUIT PLUKKEN MAG uit de boomgaard met appel-, pruim-, kers- en perenbomen, aalbes- en braamstruiken!
* Er zijn warme plaids, voor gebruik binnen en buiten (plus een paraplu voor de verstokte roker);
* Blijft u langer dan 8 nachten, dan krijgt u tussentijds schoon bedlinnen;
* Ten behoeve van gasten met allergieën zijn alle Dekbedden en Kussens Hypo-allergeen; óók de aanwezige Extra kussens en 'dekens'.
* Reist u alleen, dan is het gebruik van een originele Hollandse fiets, inclusief!


 

 Minimaal verblijf is 3 nachten

Bij weekverblijf 7 tot 13% korting, afhankelijk van het seizoen en/of vakantieperioden. Bij langer verblijf doen wij een aantrekkelijk voorstel.
De Basisprijs per nacht is € 81 voor werkdagen (ma. / do.).
De Basisprijs per nacht is € 86 voor Weekends (vr. / zo.).
 
Tot de STANDAARD inrichting behoort o.a. een 2-Persoonsboxspringbed. De Prijs is per overnachting van één*) of twee personen, inclusief bad- en bedlinnen, koffie en thee, Energie, Eindschoonmaak en Toeristenbelasting.De evt. DERDE gast slaapt op een comfortabel 1-persoons vouwbed van goede kwaliteit (195 x 80cm). Toeslag € 20 per nacht (inclusief bad- en bedlinnen).
Dit Tweede Bed is NIET standaard aanwezig! Voor het bijplaatsen hiervan - bij Tweepersoons bezetting van ‘t SLUISHUISJE - enkel voor gebruik door één van de TWEE gasten, rekenen wij € 25 per VERBLIJF (incl. bedlinnen).
 
   

Voor baby’s tot 3 maanden hebben we een wieg. Voor grotere baby’s en peuters is er een houten Kinderledikantje (120 x 60cm) plus houten Kinderstoel beschikbaar voor € 20 per VERBLIJF. Zowel ledikantje als kinderstoel (en/of normale hogere stoel) zijn óók geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Kom je als Gezin met Kindjes tot 6 jaar oud? Vraag dan naar ons "Kleine Kindertarief"! Er kunnen maximaal DRIE personen (en evt. een baby) in het Sluishuisje logeren.

*) Reis je alleen, dan is het gebruik van een originele Hollandse fiets, inclusief!

Inchecken: vanaf 16:00 - 00:00 uur (of in overleg)

Uitchecken: uiterlijk 12:00 uur 

Bij aankomst vragen we u om een Waarborgsom van € 200 contant. Deze krijgt u bij vertrek retour, nadat u het Sluishuisje in goede orde heeft achter gelaten. 
 
Vanaf november tot maart verhuren wij NIET voor kort verblijf. Wel is het mogelijk om het Sluishuisje in die periode per maand te huren, bijvoorbeeld als tijdelijke oplossing bij een verhuizing, scheiding of als u tijdelijk in de buurt werkt.

Heb je / heeft u interesse in ons Sluishuisje? Je bent van harte welkom! Stuur een E-mail met gewenste data. Wij antwoorden in de regel binnen een paar uur.